mandag 8. november 2010

Question

Hei
Da har jeg klart å bli syk dagen før tentamen. Så flink er jeg.
Så nå er jeg altså en helt normal syk person som egentlig ikke gjør noe annet enn å spise hele dagen. Det jeg synes er litt irriterende er at det faktisk er noen som synes det er gøy å være syk! Det er jo ikke så gøy å gå rundt i huset uten å ha noen ting å gjøre. Gå opp og ned trappene for å finne en eller annen ting du kan gjøre, men til slutt ender det med at du bare setter deg ned og spiser. Det jeg liker med å gå på skolen er at da har jeg alltid noe å gjøre. Jeg snakker med venner, gjør oppgaver, har prøver, diskuterer, er fokusert hele tiden og spiser. Da har man jo ikke tid til å kjede seg! Så dere som hater skolen og gjør hva som helst for å slippe det, kjerp dere! Da har dere faktisk ikke noe liv.
Hehe, det var dagens lille mammasnakk, eller hva man nå sier :)

Over til det jeg egentlig skulle snakke om.
Har dere en favorittskuespiller? - er dagens spørsmål. Siden jeg som sagt er syk og ikke har noe å gjøre, tenkte jeg at jeg skulle lage et innlegg om min favorittskuespiller.
Det er utrolig mange gode skuespillere i verden, men det er en som virkelig har gjort inntrykk på meg.



Leonardo Wilhelm DiCaprio har spilt i til sammen 24 filmer og har fått 5 Golden Globe og Oscar priser for sitt arbeid.
Leonardo begynte skuespiller karrieren sin så tidlig som i 5 - års alderen da han spilte i TV serien Romper Room. Han gikk fra ''stjerne'' til ''superstjerne'' da han spilte i verdens største filmsuksess, Titanic i 1997. Da hadde han rollen som Jack Dawson, den fattige gutten som vant en billett til verdens største skip,  Titanic og forelsket seg i en rik dame.  Leonardo fikk sin første Oscar i 1994 for beste birolle i filmen, ''What's eating Gilbert Grape?'' og vant ''beste skuespiller'' i 2005. Hans siste film ble spilt inn i 2010 med navnet ''Inception''.

Hvis jeg måtte velge hvilken av filmen han spiller best i, hadde jeg helt klart svart ''What's eating Gilbert Grape?''. Her spiller han rollen som Arnie Grape, en utviklingshemmed gutt på 18 år. Ifølge filmen skulle han ha vært død innen han var 10 år. Broren hans, Gilbert Grape ( Johnny Depp ) føler at han alltid må ta seg av familien sin på 5 stk, men etterhvert skjer det noe som forandrer livet hans for alltid.
I filmen spiller Leonardo helt utrolig overbevisende og han fortjente en Oscar for det.

Keep up the good work, Leo!





Håper dere likte innlegget!
KongAstro





onsdag 3. november 2010

Forsøksrapport
Stasjon 2:
Hensikt:
Hensikten med forsøket var å fremstille og påvise oksygengass.
Hypotese:
Jeg trodde at da vi blandet hydrogenperoksidløsning med brunstein ville det begynne og boble.
Utstyr:
·        Vernebriller
·        Kjemifrakker
·        Hydrogenperoksidløsning
·        Brunstein
·        Reagensglass
·        Pipette/dråpeteller
·        Trepinne
Beskrivelse: 
 Da vi kom bort til stasjonen tok vi en skje brunstein og en sprut fra pipetten med hydrogenperoksidløsning oppi et reagensglass. Etterpå holdt vi trepinnen over gassbrenneren slik at den skulle bli glødene. Deretter førte vi trepinnen inn og ut av reagensglasset.
Observasjon: 
 Da vi blandet hydrogenperoksidløsning og brunstein sammen opp i reagensglasset begynte det å danne seg bobler. Da vi førte trepinnen ned i reagensglasset begynte den å avgi flammer, men da vi tok den opp ble den glødene igjen.

Konklusjon:  
Det vi fant ut var at da vi blandet brunstein og hydrogenperoksidløsning opp i reagensglasset, dannet det seg bobler og oksygengass. Da vi førte den glødene trepinnen oppi reagensglasset fikk glødene tilført mer oksygengass og begynte derfor å avgi flammer. Brunstein og hydrogenperoksidløsning blandet sammen blir oksygengass. Oksygengass er svært brannfarlig.



KongAstro