torsdag 23. september 2010

Hvorfor ble det krig i 1914?

Krigen i 1914 har blitt kalt den 1. verdenskrig fordi det var den første krigen der land fra alle verdens kontinener var med i. For at det skal bli krig må det som regel skje noe som gjør en mann eller dame med stor makt sinna. Det var nettopp det som skjedde før den 1. verdenskrig.
Det som skjedde var at en mann som var på lag med landet Serbia, skjøt og drepte en tronfølger fra landet Østerrike-Ungarn. Da ble Østerrike-Ungarn sure på Serbia og erklærte krig mot dem en måneder senere. Etterhvert ble også Tyskland med i krigen, siden de hadde lovt Østerrike-Ungarn å støtte dem hvis det ble krig. Derfra utviklet det seg til å bli en verdenskrig.
                                   

Håper dere lærte litt om hvorfor det ble krig i 1914!



KongAstro

søndag 12. september 2010

Lekse

Hei hei

Nå er jeg endelig ferdig med alle fire artiklene! Den siste handler om høst.

F) Høsten


Høst er navnet på årstiden etter sommeren og før vinteren. Høsten varer fra september til november. Om høsten blir bladene på trærne gule, grønne eller røde. Etter hvert faller bladene også av trærne. Høsten er som regel våt eller kald og temperaturen er mellom 0 – 10 grader. Høsten er årstiden for innhøsting.



KongAstro

Lekse .... igjen!

Hei!

Jeg har faktisk klart å få gjort ferdig en til! STOLT. Nå får dere se en artikkel om kofferter.


I) Kofferter


Kofferter er en oppbevaringsboks. Kofferter kan du også få med hjul. Hjulene gjør det enklere å frakte kofferten rundt. Kofferter kan oppbevare klær, smykker, sko eller tunge gjenstander som verktøy. Koffertene kommer i flere forskjellige farger, mønstre og størrelser. Kofferter inneholder en eller to små lommer i sidene hvor du kan oppbevare de minste tingene. For å lukke kofferten er det to låsemekanismer på hver side av håndtaket. Hvis du vil, kan kofferten også kjøpes med kodelås, slik at bare du og de som kan koden har tilgang til kofferten. Kofferter er som regel lurest å bruke hvis du skal ut å reise.

 
KongAstro

Lekse

Hei

Jeg ble visst ferdig med den andre artikkelen raskere enn jeg trodde, så her får dere se artikkelen om spøkelser.


E) Spøkelser


Spøkelser eller spøkelse er det paranormale ordet for avdøde menneskers sjeler som går igjen på Jorda. Når spøkelsene går igjen er det som regel på grunn av at de ble drept eller at de føler en trang til å gjøre ting som de ikke fikk gjort før de døde. Spøkelser kan enten se ut som vanlige mennesker, skygger, stemmer eller være helt usynlige for det blotte øye. Noen spøkelser er onde og farlige, mens andre er snille. Dette avhenger av hvordan de døde eller ble behandlet av menneskene rundt dem. Hvis du vil ta kontakt med et spøkelse kan du prøve seansen Spiritisme. Andre ord for spøkelse kan være gjenferd, gjenganger, dauding, skrømt eller gespenster.


KongAstro

Lekse

Siden denne bloggen er i forbindelse med skolen, fikk vi en skriveoppgave som vi skulle publisere på bloggen. Vi skulle skrive fire småartikler om fire forskjellige temaer. Jeg har valgt å skrive om Julenissen, spøkelser, kofferter og høsten. I dette innlegge får dere bare se artikkelen om Julenissen, siden jeg ikke er ferdige med de andre. Have fun


D) Julenissen


Julenissen er en oppdiktet skikkelse fra Tyrkia som de fleste forbinder med Julaften. Han er veldig snill, har langt hvitt skjegg og går i en rød og hvit drakt. Replikken ’’Er det noen snille barn her?’’ bruker han ofte. Natten før Julaften lander Julenissen og reinsdyrene hans på taket til alle barna i verden for å legge gaver under juletreet deres. Siden han må komme seg til alle verdens barn på en natt, er det dermed viktig å sette ut en skål med julegrøt som han kan spise før han drar videre. På 1930 – tallet ble Julenissen også brukt i Coca Cola reklamer rundt om i verden.




KongAstro

torsdag 2. september 2010

OSCARSBORG

Hei

I går var jeg og klassen min på tur til Oscarsborg i forbindelse med senkingen av Blücher under 2. verdenskrig. Siden båten som skulle kjøre oss ut i Oslofjorden gikk fra Rigmorkaia i Sandvika, måtte vi ta en buss som gikk ti på 8 (!!!). Etter å ha sittet i en båt i 2 timer kom vi fra til en liten koselig øy midt uti Oslofjorden. Der fikk vi høre alt som hadde skjedd under senkingen i detalj. Vi fikk til og med gå inni de underomjordiske gangene hvor soldatene gjemte seg da de ble angrepet! Det kuleste var vell å se på de store kanonene som ble brukt til å skyte Blücher :D


KongAstro:*